FAQ

De meest voorkomende vragen en antwoorden hebben we hierna genoteerd. Staat jouw vraag er niet tussen of is er iets niet echt duidelijk, contacteer ons op welcome@glampingunivers.com 

1. Hoe warm of koud is het in een bubbel?

De temperatuur wordt bepaald door de buitentemperatuur en de zon. s Nachts en 's avonds is de temperatuur hetzelfde als buiten, omdat de lucht door een buis in de bubbel wordt geblazen. Als de zon schijnt, al is het maar een beetje, warmt de bubbel op. In hoogzomer kan het te warm zijn, maar overdag ben je buiten of aan de kust, dus is er geen probleem. Zodra de zon weg is, koelt de bubbel af. Je slaapt dus in een normale temperatuur. Je hebt dus dezelfde temperatuur als buiten, maar zonder windvlagen, regen, enz.

2. Is er verwarming of verkoeling in de bubbel?

Bij Glamping Universe gebruiken we geen airco systemen. 's Avonds koelt je bubbel af tot de buitentemperatuur. Voor de frissere nachten voorzien wij verwarmde bedden. Hiervoor gebruiken we fleecedekens en elektrische fleecedekens om je bed heerlijk voor de verwarmen.

3. Kunnen we de deuren open zetten?

In de bubbel moet er altijd 1 deur dicht zijn. Anders loopt de hij leeg en zakt de bubbel in. Er is een sluis waardoor je de druk in de bubbel kan houden. Je opent dus een deur, stapt binnen, sluit deze achter jou en opent de volgende.

Lotus Flower is een canvas tent, hier kan je de deuren openzetten.

4. Is er ventilatie in de bubbel?

Door het opblaas principe is er altijd verse lucht in de bubbel.  De lichte overdruk en permanente aanvoer van lucht is noodzakelijk om de bubbel op te houden.  Er is dus steeds ventilatie binnenin. 

Lotus Flower is een canvas tent hier is er enkel een natuurlijke ventilatie  want je kan de deuren openzetten.

5. Hoe blijft de bubbel opstaan? 

Door het aanvoeren van lucht via een super stille blazer heb je een lichte overdruk in de bubbel. Hierdoor blijft deze op staan. Daarom mag je maar 1 deur openen via de ingangssluis. Anders verlies je de overdruk en zakt de bubbel in.

6. Wat als er veel wind is? 

De bubbel geeft steeds een beetje mee. Hij is veilig aan de grond verankert, dus wegvliegen doet hij zeker niet. Bij windvlagen lijkt het erop dat een dikke reuzenduim de bubbel wat indeukt, zodra de windvlaag gaat liggen herstelt de bubbel zich in zijn ronde vorm. Het is altijd een beetje avontuur in de natuur.

7. Wat gebeurt er als er geen elektriciteit meer is? 

Onze bubbels zijn aangesloten op een net dat veel meer aankan dan de blazers nodig hebben. Mocht er een kortsluiting zijn zal het alarm in de woning afgaan om ons te verwittigen. Als het enkel op uw bubbel is dan zal je zien dat hij stilletjes inzakt. Zodra je dit ziet moet je ons verwittigen. 

Maak je verder vooral geen zorgen. De bubbel wordt opgevangen door de ingang en rusten op het hemelbed. Je kan dus niet "stikken".

8. Wat als er een deur open blijft?

Het is en blijft belangrijk om de deur pas te openen als de andere gesloten is. Op deze manier weet je zeker dat je bel voldoende onder druk blijft. Als het ergens misgaat of als de deur te vroeg wordt geopend, sluit deze dan voorzichtig en wacht even tot de bel weer volledig is.

9. Wat als er een tak op valt?

De bubbels zijn gemaakt uit sterke PVC. Als de bubbel voldoende strak staat zal de tak er gewoon afglijden. 

10. Wat met de ritsen?

De ritsen dien je traag en glijdend te gebruiken. Als je "trekt" dan maak je de bubbel stuk. Gebroken ritsen is een verloren bubbel. met alle kosten van dien Het is dus zaak altijd zachtjes de ritsen te openen, deze te laten glijden en vooral niet te trekken!

11. Zit er een slot op de deur?

De deuren hebben een molslotje. 

12. Zijn er keukenfaciliteiten aanwezig?

Zeer zeker, er zijn 2 buitenkeukens, volledig geëquipeerd. Leuk weetje: wij doen de afwas nadien voor jou. Wel vragen we borden, potten en pannen schoon te wrijven met papier alvorens deze te stapelen en zeker niets door de leidingen te spoelen.

13. Hoe laat is check in?

Check in is om 15u00. Wil je vroeger passeren , dat kan zeker, misschien is jouw bubbel dan nog niet beschikbaar, maar we kunnen je wel al rondleiden waarna je kan terugkeren wanneer je wenst.

LET  OP: aankomst kan maar tot 18u00 - er moet iemand zijn om je de uitleg te geven. 

14. Hoe laat is check out?

Check out is om 10u00 - het ontbijt kan tot 11u00 , de badkamers dienen vrij te zijn om 11u30.

15. Mogen we een feestje houden?

Glamping Universe ligt in een natuurgebied. Rust en stilte is noodzakelijk. Muziek bij de tent kan alleen stil zodat het niet hoorbaar is voor andere gasten.   

16. Zijn er BBQ faciliteiten?

Helaas, deze zijn er niet omdat het verboden is bij wet.

De Belgische regering heeft een wet uitgevaardigd die bepaalt dat vuur of roken niet is toegestaan in natuurreservaten sinds september 2022.

Open vuur (kolen of gas) BBQ is dus niet toegestaan. 

Wij verhuren wel 2 tepaniakki van 1 meter op 20 cm. 

17. Mag er gerookt worden bij de accommodaties?

Neen, en daar zijn we heel streng op. Er is echter wel 1 plek waar je mag roken. Dat is op de parkeerplaats. Deze plaatst is goed aangegeven. Er is een grote asbak. Gebruik deze en niet de grond van de parking om peuken achter te laten. 

De Belgische regering heeft een wet uitgevaardigd die bepaalt dat vuur of roken niet is toegestaan in natuurreservaten sinds september 2022. Glamping Universe ligt op de terreinen van Natuurreiservaat " de Hoge Dijken".

We moeten er bij al onze gasten op aandringen om dit te respecteren en niet te roken in de buurt van hun accommodatie of een ander deel van de Glamping.

18. Mogen we zwemmen in het meer?

Het meer is een vogelreservaat. Zwemmen kan hier helaas niet. Je kan wel naar zee of naar Klein strand in Jabbeke. 

19. Mogen we vissen in het meer?

Ja mits visverlof en enkel op de aangeduide plaatsen.

20. Kan ik mijn wagen laden bij Glamping Universe?

Bij Glamping Universe hebben we geen oplaadpunt, maar je kunt dit vinden bij elke supermarkt in de buurt. Er zijn er een aantal op minder dan 1,5 km. 

Wagens mogen niet opgeladen worden aan de buitenstekkers. Bij misbruik zal er een klacht worden ingediend.

Dank voor je begrip.

21. Zijn huisdieren toegelaten bij Glamping Universe?

Wij zijn zeker dierenliefhebbers maar helaas kunnen er geen huisdieren verblijven in de accommodaties. Dit om veiligheidsredenen.

Dank voor je begrip.

22. Ik heb een cadeaubon, hoe kan ik boeken?

Als je een cadeaubon hebt dan kan je enkel via email reserveren. Bonnen worden dus niet als betaalmiddel aanvaardt bij reserveringen via de website of andere kanalen. Contacteer ons op welcome@glampingunivers.com